Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Eduskunnan istuntosali.
23.10.
2020

Eduskuntaan uusi kuntoutusverkosto

Eduskuntaan on perustettu uusi kuntoutusasioita käsittelevä verkosto, joka on avoin kaikille kansanedustajille. Verkoston perustamiskokous pidettiin 21.10., ja sen puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Noora Koponen (vihr). 

Eduskunnan kuntoutusverkoston työparina aloittaa vuodesta 2015 toiminut Kuntoutusverkosto KUVE, jonka jäseninä on yhteensä 90 kuntoutuksen toimijaa. Verkoston toimintaa luotsaavat sosiaali- ja terveysjärjestöjen kattojärjestö SOSTE sekä Kuntoutussäätiö. Psoriasisliitto on KUVEn jäsen ja osallistuu myös verkoston toiminnan suunnitteluun. 

On hienoa, että kuntoutus herättää kiinnostusta myös eduskunnassa. Suomen hajanaista kuntoutusjärjestelmää tulisi uudistaa pikaisesti, ja kansanedustajat ovat avainasemassa, kun uudistusta viedään eteenpäin, kommentoi Psoriasisliiton toiminnanjohtaja Sonja Bäckman.

Työllisyystavoitteiden saavuttaminen edellyttää sitä, että pitkäaikaissairaat ja vammaiset saavat oikea-aikaista kuntoutusta. Myös siksi on tärkeää saada järjestelmä kuntoon, Bäckman jatkaa.

Eduskunnan kuntoutusverkoston varsinainen toiminta käynnistyy vuoden 2021 alusta. Lisätietoja toiminnasta antaa verkoston sihteerinä toimiva erityisasiantuntija Päivi Opari SOSTEsta

 Lue lisää: SOSTEn uutinen eduskunnan kuntoutusverkoston perustamisesta