Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Terveydenhuollon ammattilainen pitää kädessään punaista sydäntä.
02.02.
2022

Järjestöjen sosiaaliturvaopas 2022 on julkaistu

Järjestöjen laaja sosiaaliturvaopas on jälleen päivitetty. Opas tarjoaa selkeää ja ajantasaista tietoa sosiaaliturvasta yhdestä paikasta.

Järjestöjen sosiaaliturvaoppaaseen voi tutustua verkossa osoitteessa sosiaaliturvaopas.fi. Verkkosivuille on koottu laajasti tietoa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sekä ikääntyneiden henkilöiden sosiaaliturvasta ja palveluista.

Sosiaaliturvan tarkoituksena on turvata ihmisille riittävä toimeentulo ja huolenpito kaikissa elämäntilanteissa. Sosiaaliturva koostuu palveluista sekä toimeentuloa turvaavista rahallisista etuuksista. Oppaasta on hyötyä kaikille  etuuksia tai palveluita käyttäville henkilöille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Sitä voivat hyödyntää myös sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät. Oppaan lähteinä on käytetty sekä julkisia asiakirjoja että asiantuntijatietoa.

Vuoden 2022 päivityksessä uutta on tiivis ruotsinkielinen osio, joka sisältää perustietoa sosiaaliturvasta ruotsiksi sekä linkkejä viranomaisten olennaisille sivustoille.

Julkaisun on kirjoittanut 19 järjestöstä koostuva työryhmä, johon kuuluvat Psoriasisliiton lisäksi Aivoliitto, Aivovammaliitto, Eläkeliitto, Eläkkeensaajien Keskusliitto, Hengitysliitto, IBD ja muut suolistosairaudet ry, Invalidiliitto, Julkisen alan eläkeläisten liitto Kelo ry, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Omaishoitajaliitto, Suomen CP-liitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Nivelyhdistys, Suomen Sydänliitto ja Suomen Syöpäpotilaat.

Lue myös:

Psoriasista sairastavan sosiaaliturva

Lisätietoa sosiaaliturva-asioista:

Vastaava järjestösuunnittelija Kirsti Karttunen, kirsti.karttunen@psori.fi