Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Ihotautien erikoislääkäri Jaana Mattila seisoo nojaten seinään ja hymyilee.
30.04.
2020

Psorilinjalla oma lääkäri

Psoriasisliiton ylläpitämä Psorilinja-ohjaus- ja neuvontapalvelu vastaa entistä paremmin koronavirustilanteesta nouseviin kysymyksiin ja huoliin. Toistaiseksi puheluihin vastaa kerran viikossa ihotautien erikoislääkäri Jaana Mattila.

Koronavirustilanne on herättänyt paljon huolta psoriasista sairastavissa, ja huoli näkyy myös Psorilinjalla. Lisäksi Psorilinjan asiakaskyselyissä on noussut esiin toive, että ohjaus- ja neuvontapalvelussa vastaisi myös lääkäri.

– Varsinkin koronaepidemian alussa moni soittaja oli huolissaan siitä, lisääkö psoriasislääkitys riskiä saada koronavirustartunta. Ylipäänsä koronatilanne lisää stressiä ja voi sitä kautta pahentaa perussairautta, toteaa Psorilinjan sairaanhoitaja Kristiina Rautio.

Vastatakseen näihin toiveisiin ja palvelutarpeisiin Psorilinjan palvelut laajenevat toistaiseksi siten, että kerran viikossa puheluihin vastaa tunnin ajan ihotautien erikoislääkäri Jaana Mattila. Mattila työskentelee Terveystalossa Vaasassa ja on myös Psoriasisliiton asiantuntijalääkäri kaudella 2020-2022.

Ei reseptejä vaan ohjausta

Jaana Mattila on tehtävässään hyvillä mielin.

– Psorilinja on luotettava ohjaus- ja neuvontapalvelu, jonka moni psoriasista sairastava samoin kuin terveydenhuollon ammattilainen tuntee. On hienoa päästä mukaan tarjoamaan omaa osaamistani psoriasista sairastavien käyttöön tätä kautta.

Mattila tarjoaa soittajille tietoa koronaviruksen vaikutuksesta psoriasiksen hoitoon sekä ohjausta ja neuvontaa psoriasiksen hoidoista ja lääkityksestä, mutta ei kirjoita reseptejä. Palvelu ei jatkossakaan korvaa omalääkärin vastaanottoa, vaan täydentää sitä.

Jaana Mattila päivystää maanantaisin 4.5.-14.12. klo 12-13 numerossa 0800 07557.

Psorilinjan sairaanhoitaja Kristiina Rautio päivystää tuttuun tapaan maanantaisin klo 8-12 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14-18 numerossa 0800 557 767 sekä sähköpostilla psorilinja@psori.fi

Psorilinja toimii lääkeyhtiöiden AbbVie ja Novartis tuella.

Lisätiedot Psorilinjan sivuilla.

Kuvassa ihotautien erikoislääkäri Jaana Mattila. Kuva: Sami Pulkkinen

Uutista päivitetty 1.10.2020.