Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
17.12.
2019

Lupaisitko jotain uudeksi vuodeksi?

Teetkö uudenvuodenlupauksia? Lopahtavatko hyvät aikeet kuin itsestään ennen tammikuun loppua? Nyt voit saada tukea lupauksessa pysymiseen!

Nyt eletään taas sitä aikaa vuodesta, kun iltapäivälehtien palstat ja sosiaalisen median kanavat täyttyvät uudenvuodenlupauksista. Vuoden vaihtuessa moni haikailee vähempiä kiloja, terveellisempiä elämäntapoja, lisää liikuntaa, parempaa jaksamista, enemmän aikaa perheen ja ystävien kanssa, rutiinien muuttamista, uuden oppimista. Monen uudenvuodenlupaus liittyykin hyvinvointiin, usein terveellisempään ravintoon ja liikkumiseen.

Tänä vuonna Suomen Reumaliitto yhteistyökumppaneineen antaa lisävirtaa lupauksille. #tinjanhuoltamo-hankkeen tavoite on herätellä ihmisiä tekemään varsinkin tuki- ja liikuntaelinterveyttä tukevia hyviä terveyspäätöksiä ja -tekoja. Tuki- ja liikuntaelimet tarvitsevat säännöllistä huoltoa siinä missä mikä tahansa koneisto, jonka pitäisi kestää liki sata vuotta jatkuvaa, päivittäistä käyttöä. Tuleterveys on tasapainoista, jokapäiväistä itsestä välittämistä ja huolehtimista.

Kannustamme ihmisiä kertomaan julkisesti, minkä lupauksen tai lupauksia he tekevät oman terveytensä edistämiseksi. Tavoitteena on edistää väestön tuki- ja liikuntaelinterveyttä ja lisätä  tietoa tuki- ja liikuntaelinterveydestä sekä -sairauksista.

Pienilläkin teoilla ja arjen muutoksilla mennään oikeaan suuntaan.

Hyviä tuleterveyspäätöksiä ja -tekoja voi tehdä 1.12.2019 – 29.2.2020 eli karkauspäivään asti. Hanke seuraa lupausten toteutumista: sitä edistetään parin viikon välein lähetettävillä valmennus- ja tsemppausviesteillä, facebook-ryhmällä ja arpomalla palkinto, joka ohjaa myös pysyvämpään elintapamuutokseen.

Oman toiminnan muuttaminen ja tuleterveyden edistäminen vaativat tahtoa ja motivoitumista. Motivaatio on toiminnan alullepanija. Motivoitumisessa auttavat selkeä ja realistinen tavoitteen asettaminen ja päätös pyrkiä kohti päämäärää. Pienilläkin teoilla ja arjen muutoksilla mennään oikeaan suuntaan. Kaikki voivat osallistua ja saada onnistumisen kokemuksia.

Lupauksensa 29.2.2020 asti pitäneet osallistuvat arvontaan, jossa voi voittaa pääsyn omavalintaiseen hyvinvointitapahtumaan tai edun voi käyttää esimerkiksi valitsemansa yhdistyksen tai seuran liikuntaryhmän kausimaksuun.

Mikä on oma tuleterveystekosi vuonna 2020? Kerro se sosiaalisen median kanavissa tunnisteilla #lupaan #uudenvuodenlupaus #tinjanhuoltamo

Ihanaa, tuletervettä tulevaa vuotta 2020!

Suomen Reumaliiton kumppaneina hankkeessa ovat:

Hanke toteutetaan Savonlinnan Kansanterveyssäätiön hanketuella.

Lisätietoja: tinjanhuoltamo

Tinja Saarela on terveystieteiden maisteri ja fysioterapeutti, joka työskentelee Reumaliitossa liikuntasuunnittelijana.