Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
30.01.
2017

Mitä pakkaisin mukaan aurinkopainotteiselle sopeutumisvalmennuskurssille?

Kevään 2017 -aurinkopainotteisten sopeutumisvalmennuskurssien valinnat on tehty ja monen kurssille lähtevän kotona käy vilkas laukkujen pakkaaminen. Ei ole ihan helppoa pakata mukaan juuri se tarpeellinen kahden viikon ulkomaanjaksoa varten, kun vielä on niin tarkat painokilotkin lennolla. Viime viikolla puhelin pirisi useaan otteeseen juuri tästä aiheesta ja vastailin puheluihin.

” Kengät… sellaiset hyvät sopivasti sisään ajetut kengät, joilla jaksaa kävellä ja ulkoilla. Uimapuku, rantapyyhe, perusvoiteet… niin ja vaikka päivällä on lämmin, tulee heti auringon laskiessa viileää, joten lämmin vaatetus illalle on tarpeen… Villasukat voi auttaa kummasti illalla unen saantia ja suomalainen kahvi maistuu jollekin päivällä…”

Tunsin itseni melkein hölmöksi luetellessani puhelimeen mukaan otettavia asioita. Puhelimen toisessa päässä oli ihan hiljaista. Lopulta linjalta kuului ”Nii-in – taitaa se tärkein kurssille mukaan otettava olla kuitenkin se asenne”

Niinhän se loppupeleissä onkin. Kaikkea tavaraa saa lähimarketista muutamalla eurolla, mutta asenne on jokaisen päätettävä jo kurssille hakiessa.

Aurinkopainotteisella sopeutumisvalmennuskurssilla asutaan toisen kurssilaisen kanssa kaksi viikkoa samassa huoneistossa. Tämän vuoden kurssihotellissa on mahdollisuus yöpyä eri huoneissa, joten nukkumisrauhan saa, vaikka toinen kuorsaisikin.

Kurssivalinnan vahvistaessaan kurssilainen allekirjoittaa järjestyssäännöt. Jokainen sääntö on syntynyt kokemuksen kautta ja niiden takana on turvallisuus. Säännöt eivät ole kovin ihmeelliset, mutta kurssin onnistumisen kannalta tärkeät ja ne koskevat kaikkia kurssille osallistuvia.  Ennen allekirjoittamista jokaisen tulee miettiä, että voi sitoutua sääntöihin kahdeksi viikoksi.

Sitoutuminen varmistaa, että kurssista tulee paras mahdollinen kokemus sekä itselle että kurssilaisille. Vertaistuki edellyttää luottamusta ja yhteen hiileen puhaltamista.

Kun asenne on kohdallaan, voi hyvin vaikka unohtaa pakata villasukat mukaan. Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennuskurssi antaa paljon sille, joka on valmis ottamaan eikä siihen edes tarvita erityisiä varusteita.

Teksti: Sanna Hassinen, kuntoutussuunnittelija

Lisää ajankohtaista tietoa ja kokemuksia psoriasiksesta voit lukea painetusta lehdestä.