Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen Siirry sivuvalikkoon

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus motivoi itsestä huolehtimiseen ja sairauden hoitoon.  Kurssit sisältävät tuhdin paketin tietoa ja vertaistukea Kanariansaarten auringossa.

HUOM! Haku kevään 2020 aurinkopainotteisille sopeutumisvalmennuskursseille on päättynyt. Syksyn kursseille voi hakea jo nyt.  Tutustu ja hae mukaan!

Lue myös:

Osallistujat kevään 2020 kursseille Kanarialle on valittu

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus tarjoaa tietoa ja vinkkejä sairauden hoitoon, mahdollisuuden tavata toisia samaa sairautta sairastavia sekä tilaisuuden liikkumiseen ja rentoutumiseen. Kahden viikon pääjakso mahdollistaa irrottautumisen arjen kiireistä ja antaa eväitä toimia itse oman sairauden asiantuntijana. Kursseille voivat hakea 18-vuotta täyttäneet, iho- ja nivelpsoriasista sairastavat, joilla psoriasis oireilee.

Kurssin ohjelmaa ohjaavat terveydenhuollon ammattilaiset. Ohjelma on ryhmämuotoista ja se sisältää luentoja sekä keskustelu-, rentoutus- ja liikuntaryhmiä. Omahoito, itsenäinen sairauden kanssa selviytyminen ja arjenhallinta ovat keskeisiä teemoja keskusteluissa sekä yksilöllisessä hoidonohjauksessa.

Kurssiin kuuluu kolme jaksoa:

  • Vuorokauden mittainen alkujakso järjestetään kotimaassa: Hotelli Krapin Onnela, Tuusula.
  • Kahden viikon mittainen pääjakso on Kanariansaarilla: Mirador del Atlantico Amadores -hotelli, Gran Canaria.
  • Kahden päivän mittainen jälkijakso on noin 3–5 kuukautta pääjakson jälkeen: Hotelli Krapin Onnela, Tuusula. Elokuusta 2019 alkaen kaikki jälkijaksot toteutetaan niin, että niille voi halutessaan osallistua myös verkkoyhteyden kautta, jos ei pääse kurssipaikalle.

Psoriasisliitto järjestää viisi sopeutumisvalmennuskurssia keväällä ja kaksi syksyllä. Tiedot seuraavien kurssien aikataulusta löydät tapahtumakalenterista.

Jokaiselle kurssille pääsee 24 osallistujaa. Kurssille valitut saavat tiedon valinnasta kahden viikon sisällä hakuajan päättymisestä. Jälkijaksosta lähetetään kirje erikseen, jonka saatuaan kurssilainen voi päättää, osallistuuko kurssille paikan päällä vai verkkoyhteydellä.

Osallistujien valinnassa perusteina ovat:

  • lääkärin toteama, diagnosoitu iho- tai nivelpsoriasis
  • ensikertalaisuus – toistamiseen haettaessa on perusteltava uudelleen valintaa
  • kuntoutuksen oikea-aikaisuus ja asiakkaan perusteet kurssin tarpeellisuudesta, kuten:
  • ryhmämuotoisen kuntoutuksen, vertaistuen tarve
  • tiedon ja tuen tarve
  • taloudelliset ja sosiaaliset perusteet

Hae kurssille

Tulosta Aurinkopainotteisen sopeutumisvalmennuksen hakulomake sivun alalaidasta, tai tilaa se Psoriasisliitosta p. 040 9052 543.

Hakulomakkeen lisäksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, josta ilmenee sopeutumisvalmennuksen perusteena oleva sairaus ja sen oirekuva, mahdolliset muut sairaudet, sopeutumisvalmennuksen tarve sekä lääkärin suositus kurssille. Lääkärin B-lausunnon voi antaa erikoislääkärin lisäksi myös terveyskeskus- tai työterveyslääkäri. Hakemuksia ja B-lausuntoja säilytetään 12 kuukauden ajan, eli voit hakea samalla hakemuksella monelle kurssille. Huomioithan, että B-lausunto ei saa olla yli 12 kk vanha hakuajan päättyessä.

Lähetä hakemus ja lääkärin B-lausunto osoitteeseen:

Psoriasisliitto / Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus / hakemus, Fredrikinkatu 27 A 3, 00120 Helsinki

Kursseille on käynnissä jatkuva haku, eli voit lähettää hakemuksen koska tahansa. HUOM. Kurssikieli on suomi, ja joka toinen vuosi järjestämme kurssin, jossa kurssiohjelma tarjotaan myös ruotsiksi.

Kustannukset

STM tukee aurinkopainotteista sopeutumisvalmennusta Veikkauksen tuotoilla, joten vain pieni osuus kurssin kustannuksista tulee osallistujan maksettavaksi.

Kurssin omavastuu on 400 euroa, 18-29-vuotiailla 250 euroa. Jokainen osallistuja huolehtii itse matkavakuutuksestaan. Kurssin aikaista ansionmenetystä korvaamaan voi hakea kuntoutusrahaa Kelasta. Kurssin kokonaispituus on 18 vuorokautta, kuntoutusrahan omavastuuaika on kurssin alkamispäivä ja sitä seuraavat 9 arkipäivää. Kurssille osallistuva voi hakea Kelasta matkakorvausta kotimaan matkasta omavastuuosuuden (25 € / suunta) ylittävältä osalta.

Muista matkavakuutus!

Kurssille osallistuva hankkii ja maksaa itse oman matkavakuutuksensa. Lisäksi kurssilaisen kannattaa hankkia itselleen eurooppalainen sairausvakuutuskortti Kelasta.

Lisätietoja:
Sanna Hassinen, kuntoutussuunnittelija p. 040 9052 659,  sanna.hassinen@psori.fi

Lue myös:

Usein kysyttyä aurinkopainotteisesta sopeutumisvalmennuksesta

Katse omaan hyvinvointiin. Ihonaika 3/2018

Tutustu kurssiohjelmaan!

tiedoston ikoni
Alkujakson-alustava-ohjelma-1.pdf
53,
Päivitetty: 19.2.2020
tiedoston ikoni
Pääjakson-alustava-ohjelma.pdf
123,
Päivitetty: 24.4.2018
tiedoston ikoni
Jälkijakson-alustava-ohjelma.pdf
87,
Päivitetty: 19.2.2020
tiedoston ikoni
Hakulomake.pdf
168,
Päivitetty: 8.2.2018
tiedoston ikoni
Ansökningsblankett.pdf
107,
Päivitetty: 12.3.2020
tiedoston ikoni
Kuntoutuksen-tietosuojaseloste.pdf
55,
Päivitetty: 21.8.2018