Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus motivoi itsestä huolehtimiseen ja sairauden hoitoon.  Kurssit sisältävät tuhdin paketin tietoa ja vertaistukea Kanariansaarten auringossa.

HUOM! Haku kevään 2020 aurinkopainotteisille sopeutumisvalmennuskursseille on käynnistynyt.  Tutustu ja hae mukaan!

Lue myös: Matkatoimiston konkurssin vaikutukset Psoriasisliittoon

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus tarjoaa tietoa ja vinkkejä sairauden hoitoon, mahdollisuuden tavata toisia samaa sairautta sairastavia sekä tilaisuuden liikkumiseen ja rentoutumiseen. Kahden viikon pääjakso mahdollistaa irrottautumisen arjen kiireistä ja antaa eväitä toimia itse oman sairauden asiantuntijana. Kursseille voivat hakea yli 18-vuotiaat iho- ja nivelpsoriasista sairastavat, joilla psoriasis oireilee.

Kurssin ohjelmaa ohjaavat terveydenhuollon ammattilaiset. Ohjelma on ryhmämuotoista ja se sisältää luentoja sekä keskustelu-, rentoutus- ja liikuntaryhmiä. Omahoito, itsenäinen sairauden kanssa selviytyminen ja arjenhallinta ovat keskeisiä teemoja keskusteluissa sekä yksilöllisessä hoidonohjauksessa.

Kurssiin kuuluu kolme jaksoa:

  • Vuorokauden mittainen alkujakso järjestetään kotimaassa: Airport Hotel Pilotti, Vantaa.
  • Kahden viikon mittainen pääjakso on Kanariansaarilla: Mirador del Atlantico Amadores -hotelli, Gran Canaria.
  • Viikonlopun mittainen jälkijakso on noin 3–5 kuukautta pääjakson jälkeen kotimaassa. Vuonna 2019 Kanariansaarilla kurssille osallistuneiden jälkijakso on Hyvinvointikartano Kaisankodissa Espoossa. Elokuusta 2019 alkaen kaikki jälkijaksot toteutetaan niin, että niille voi halutessaan osallistua myös verkkoyhteyden kautta, jos ei pääse kurssipaikalle.

Psoriasisliitto järjestää viisi sopeutumisvalmennuskurssia keväällä ja kaksi syksyllä. Tiedot seuraavien kurssien aikataulusta löydät tapahtumakalenterista.

Jokaiselle kurssille pääsee 24 osallistujaa. Kurssille valitut saavat tiedon valinnasta kahden viikon sisällä hakuajan päättymisestä.

Osallistujien valinnassa perusteina ovat:

  • lääkärin toteama, diagnosoitu iho- tai nivelpsoriasis
  • ensikertalaisuus – toistamiseen haettaessa on perusteltava uudelleen valintaa
  • kuntoutuksen oikea-aikaisuus ja asiakkaan perusteet kurssin tarpeellisuudesta, kuten:
  • ryhmämuotoisen kuntoutuksen, vertaistuen tarve
  • tiedon ja tuen tarve
  • taloudelliset ja sosiaaliset perusteet

Hae kurssille

Tulosta Aurinkopainotteisen sopeutumisvalmennuksen hakulomake sivun alalaidasta, tai tilaa se Psoriasisliitosta p. 040 9052 543.

Hakulomakkeen lisäksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, josta ilmenee kuntoutuksen perustana oleva sairaus ja sen oirekuva, mahdolliset muut sairaudet, kuntoutuksen tarve sekä lääkärin suositus kurssille. Lääkärin B-lausunnon voi antaa erikoislääkärin lisäksi myös terveyskeskus- tai työterveyslääkäri. Hakemuksia ja B-lausuntoja säilytetään 12 kuukauden ajan, eli voit hakea samalla hakemuksella monelle kurssille. Huomioithan, että B-lausunto ei saa olla yli 12 kk vanha hakuajan päättyessä.

Lähetä hakemus ja lääkärin B-lausunto osoitteeseen:

Psoriasisliitto / Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus / hakemus, Fredrikinkatu 27 A 3, 00120 Helsinki

Kursseille on käynnissä jatkuva haku, eli voit lähettää hakemuksen koska tahansa.

Kustannukset

STM tukee aurinkopainotteista sopeutumisvalmennusta Veikkauksen tuotoilla, joten vain pieni osuus kurssin kustannuksista tulee osallistujan maksettavaksi.

Kurssin omavastuu on 400 euroa, 18-30-vuotiailla 250 euroa. Jokainen osallistuja huolehtii itse matkavakuutuksestaan. Kurssin aikaista ansionmenetystä korvaamaan voi hakea kuntoutusrahaa Kelasta. Kurssin kokonaispituus on 19 vuorokautta, kuntoutusrahan omavastuuaika on kurssin alkamispäivä ja sitä seuraavat 9 arkipäivää. Kurssille osallistuva voi hakea Kelasta matkakorvausta kotimaan matkasta omavastuuosuuden (25 € / suunta) ylittävältä osalta.

Muista matkavakuutus!

Kurssille osallistuva hankkii ja maksaa itse oman matkavakuutuksensa. Lisäksi kurssilaisen kannattaa hankkia itselleen eurooppalainen sairausvakuutuskortti Kelasta.

Lisätietoja:
Sanna Hassinen, kuntoutussuunnittelija p. 040 9052 659,  sanna.hassinen@psori.fi
Kristiina Rautio, kuntoutussuunnittelija p. 040 5794 254, kristiina.rautio@psori.fi
Minna Kuukka, kuntoutussuunnittelija p. 050 471 4565, minna.kuukka@psori.fi

Lue myös:

Usein kysyttyä aurinkopainotteisesta sopeutumisvalmennuksesta

Katse omaan hyvinvointiin. Ihonaika 3/2018

Tutustu kurssiohjelmaan!

Alkujakson-alustava-ohjelma-5.pdf
68,
Päivitetty: 8.5.2019
Pääjakson-alustava-ohjelma.pdf
123,
Päivitetty: 24.4.2018
Jälkijakson-alustava-ohjelma-2.pdf
123,
Päivitetty: 8.5.2019
Hakulomake.pdf
168,
Päivitetty: 8.2.2018
Ansökningsblankett.pdf
111,
Päivitetty: 8.2.2018
Kuntoutuksen-tietosuojaseloste.pdf
55,
Päivitetty: 21.8.2018