Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus motivoi itsestä huolehtimiseen ja sairauden hoitoon.  Kurssit sisältävät tuhdin paketin tietoa ja vertaistukea Kanariansaarten auringossa.

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus tarjoaa tietoa ja vinkkejä sairauden hoitoon, mahdollisuuden tavata toisia samaa sairautta sairastavia sekä tilaisuuden liikkumiseen ja rentoutumiseen. Kahden viikon pääjakso mahdollistaa irrottautumisen arjen kiireistä ja antaa eväitä toimia itse oman sairauden asiantuntijana. Kursseille voivat hakea yli 18-vuotiaat iho- ja nivelpsoriasista sairastavat, joilla psoriasis oireilee.

Kurssin ohjelmaa ohjaavat terveydenhuollon ammattilaiset. Ohjelma on ryhmämuotoista ja se sisältää luentoja sekä keskustelu-, rentoutus- ja liikuntaryhmiä. Omahoito, itsenäinen sairauden kanssa selviytyminen ja arjenhallinta ovat keskeisiä teemoja keskusteluissa sekä yksilöllisessä hoidonohjauksessa.

Kurssiin kuuluu kolme jaksoa:

Psoriasisliitto järjestää viisi sopeutumisvalmennuskurssia keväällä ja kaksi syksyllä. Tiedot seuraavien kurssien aikataulusta löydät tapahtumakalenterista.

Jokaiselle kurssille pääsee 24 osallistujaa. Kurssille valitut saavat tiedon valinnasta kahden viikon sisällä hakuajan päättymisestä.

Osallistujien valinnassa perusteina ovat:

  • lääkärin toteama, diagnosoitu iho- tai nivelpsoriasis
  • ensikertalaisuus – toistamiseen haettaessa on perusteltava uudelleen valintaa
  • kuntoutuksen oikea-aikaisuus ja asiakkaan perusteet kurssin tarpeellisuudesta, kuten:
  • ryhmämuotoisen kuntoutuksen, vertaistuen tarve
  • tiedon ja tuen tarve
  • taloudelliset ja sosiaaliset perusteet

Hae kurssille:

Tulosta Aurinkopainotteisen sopeutumisvalmennuksen hakulomake sivun alalaidasta, tai tilaa se Psoriasisliitosta p. 040-9052543.

Hakulomakkeen lisäksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, josta ilmenee kuntoutuksen perustana oleva sairaus ja sen oirekuva, mahdolliset muut sairaudet, kuntoutuksen tarve sekä lääkärin suositus kurssille. B- lausunto ei saa olla 12 kuukautta vanhempi. Lääkärin B-lausunnon voi antaa erikoislääkärin lisäksi myös terveyskeskus- tai työterveyslääkäri.

Lähetä hakemus ja lääkärin B-lausunto osoitteeseen:

Psoriasisliitto / Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus / hakemus, Fredrikinkatu 27 A 3, 00120 Helsinki

Kursseille on käynnissä jatkuva haku, eli voit lähettää hakemuksen koska tahansa.

Kustannukset:

STM tukee aurinkopainotteista sopeutumisvalmennusta Veikkauksen tuotoilla, joten vain pieni osuus kurssin kustannuksista tulee osallistujan maksettavaksi.

Kurssin omavastuu on 400 euroa, 18-30-vuotiailla 250 euroa. Jokainen osallistuja huolehtii itse matkavakuutuksestaan. Kurssin aikaista ansionmenetystä korvaamaan voi hakea kuntoutusrahaa Kelasta. Kurssin kokonaispituus on 19 vuorokautta, kuntoutusrahan omavastuuaika on kurssin alkamispäivä ja sitä seuraavat 9 arkipäivää. Kurssille osallistuva voi hakea Kelasta matkakorvausta kotimaan matkasta omavastuuosuuden (25 € / suunta) ylittävältä osalta.

Muista matkavakuutus!

Kurssille osallistuva hankkii ja maksaa itse oman matkavakuutuksensa. Lisäksi kurssilaisen kannattaa hankkia itselleen eurooppalainen sairausvakuutuskortti Kelasta.

Lisätietoja: Sanna Hassinen, kuntoutussuunnittelija p. 040 – 9052 659  sanna.hassinen@psori.fi tai Kristiina Rautio, kuntoutussuunnittelija p. 040 – 5794 254.

Lue myös:

Katse omaan hyvinvointiin. Ihonaika 3/2018
Sopeutumisvalmennusta verkossa. Ihonaika 1/2019

Tutustu kurssiohjelmaan!

Alkujakson-alustava-ohjelma-5.pdf
68,
Päivitetty: 8.5.2019
Pääjakson-alustava-ohjelma.pdf
123,
Päivitetty: 24.4.2018
Jälkijakson-alustava-ohjelma-2.pdf
123,
Päivitetty: 8.5.2019
Hakulomake.pdf
168,
Päivitetty: 8.2.2018
Ansökningsblankett.pdf
111,
Päivitetty: 8.2.2018
Kuntoutuksen-tietosuojaseloste.pdf
55,
Päivitetty: 21.8.2018