Siirry päänavigointiin Siirry navigaatioon Siirry sisältöön Siirry alatunnisteeseen
Psoriasista sairastavat Sari Kauppila ja Marika Tirroniemi halaavat Psoriviikon valokuvassa
31.01.
2020

Psoriviikko tuo esiin vertaistukea

Psoriviikkoa vietetään maalis-huhtikuun vaihteessa. Viikon pääteema on vertaistuki.

Tänä vuonna Psoriviikkoa vietetään toistamiseen viikolla 14, 30.3.-5.4.2020. Viikon pääteema on vertaistuki, jota korostaa myös Psoriasisliiton koko vuoden teema ”Luotettavasti rinnallasi”. Psoriviikolla tuomme yhdessä psoriasisyhdistysten kanssa esiin sitä vertaistukea, jotyhdistykset tarjoavat, sekä kiitämme vapaaehtoisia ja aktiiveja siitä panoksesta, jonka nämä yhdistysten ja psoriasista sairastavien eteen antavat. 

Vertaistukea virtuaalisesti

Koronavirusepidemian vuoksi Psoriasisliitto kehottaa kaikkia jäsenyhdistyksiään perumaan tilaisuutensa huhtikuun loppuun asti. Tämä koskee myös Psoriviikolle suunniteltuja tilaisuuksia.

Vertaistuen tarve on nyt jos mahdollista tavallistakin suurempi. Muistutamme, että vertaistukea voi tarjota myös muuten kuin kasvokkaisissa tapaamisissa: sosiaalisen median keskusteluryhmissä ja chateissa, puhelimitse, etätapaamisissa, sähköpostitse – tapoja on edelleen monia.

HUOM. Psorilinja palvelee Psoriviikon ympärillä laajennetuin aukioloajoin. Katso tarkemmat tiedot Psorilinjan sivuilta.

Järjestämme Psoriviikolla yhdessä Psorilinjan kanssa myös Facebook Live -lähetyksen teemalla ”Mikä psorissa huolettaa?” tiistaina 31.3. klo 13-13.30. Lähetä kysymyksesi etukäteen osoitteeseen: tiedotus@psori.fi.  Psorilinjan sairaanhoitaja Kristiina Rautio vastaa osaan kysymyksistä Facebook Live -lähetyksessä. Lähetyksessä ei kuitenkaan oteta kantaa yksittäisen ihmisten lääkehoitoon.

Psoriviikolla torstaina 2.4. klo 18-19.30 järjestetään ”Vertaistukea verkosta” -ilta Zoom-työkalulla. Illan aiheena on psoriasis ja mielen hyvinvointi. Keskusteluun voi osallistua kuka tahansa psoriasista sairastava, jolla on käytössään tietokone, jossa on verkkoyhteys, kamera ja mikrofoni. Mitään erillisiä ohjelmia ei tarvita. Ilmoittaudu kuntoutussuunnittelija Sanna Hassiselle, niin lähetämme sinulle linkin, jonka kautta voit osallistua vertaistuki-iltaan: sanna.hassinen@psori.fi. Järjestämme nyt yhden pilotti-illan, johon voimme ottaa mukaan keskustelun sujumiseksi vain rajallisen määrän osallistujia, joten ilmoittaudu mukaan heti!

Tältä sivulta löydät linkkejä some- ja muihin materiaaleihin, joita kannattaa hyödyntää Psoriviikon viestinnässä.

Vertaistuesta on hyötyä kaikille, ikään ja sairauden vaikeusasteeseen katsomatta!

Psoriviikon arvonta Facebookissa

Osallistu #psoriviikko-arvontaamme Facebookissa 30.3.-5.4.2020 ja kerro keneltä/mistä olet saanut vertaistukea. Nyt on mahdollisuus kehua psorikaveria! Kaikkien arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan hyvinvointia tukeva yllätyspalkinto (arvo 30 €). Arvonta ei ole Facebookin järjestämä, se ei sponsoroi, suosittele tai hallinnoi kampanjaa.
Lue täältä arvonnan säännöt >>

Vertaistuki auttaa, kun tulevaisuus huolettaa (Tiedote 30.3.2020)

Materiaaleja Psoriviikolla hyödynnettäviksi:

Keskustelukortit

Kortit sopivat keskustelun virittämiseen esimerkiksi yhdistyksen jäseniloissa ja vertaisryhmissä. Printtaa, leikkaa ja hyödynnä. 

Psoriviikon somekuvat

Hyödynnä kuvia Psoriviikon viestinnässä. Muista myös hastag #psoriviikko ja/tai #psoriveckan.

Psoriviikon Facebook-kuva

Psoriviikon Instagram-kuva

Psori mielessä? Ota se puheeksi

Täältä löydät kaikki Psori mielessä -kampanjan materiaalit: Tulostettavat julisteet ja mielen hyvinvointi -kortit, somemateriaalit, videon, infograafit ym. Tutustu tästä.

Pintaa syvemmältä

Psoriasisliiton video- ja podcast-sarja, jonka jaksoissa käsitellään vertaistukea, mielen hyvinvointia, parisuhdetta ja seksuaalisuutta. Videoilla asiaan oman näkökulmansa kertovat psoriasista sairastavat, podcastilla teemaa laajentavat asiantuntijat. Videot sopivat hyvin keskustelun herättäjiksi jäseniltoihin ja vertaisryhmiin. Tutustu tästä.

Kirje yhdistyksille

Lisätietoja psoriasisyhdistyksille mm. Psori-illan järjestämisestä sekä tapahtumaviestintään. Lue lisää tästä.

Sivua päivitetty 17.3.

Psorikaverit kuvassa

Psoriviikon ilmeenä on kuva, joka voitti viime vuonna Psorikaveri-kuvakisan. Kuvassa psoriasista sairastavat Sari Kauppila ja Marika Tirroniemi hyvästelevät aurinkopainotteisen sopeutumisvalmennuskurssin lopussa.

“Tietenkin olisi kivaa olla terve, mutta toisaalta olen kiitollinen: minulla on ollut onni ja ilo tavata kymmeniä upeita tyyppejä, koska sairastan psoria”, Kauppila ja Tirroniemi kertovat. Kolmannen kurssilaisen, Mika Tiinasen ottama kuva kertoo vertaistuesta kaiken olennaisen.

Kiitos Sari, Marika ja Mika, että annoitte kuvanne Psoriviikon käyttöön!

Psorikaveri-valokuvakilpailun voittaja on valittu (Uutinen 24.4. 2019)